Doe mee

In de week van 16 t/m 24 oktober 2021 wordt het Dutch Surffestival georganiseerd. Het Dutch Surffestival staat volledig in het teken van onze mooie surfsport en alle disciplines hierin. Ook is er volop actie! Tijdens het Dutch Surffestival kan je mee doen aan de volgende wedstrijden:

 

NK Surf 2021

Tijdens het Surffestival staan er ook afroepen voor het Nationaal Kampioenschap Golfsurfen ingepland. Zodra de golven goed genoeg zijn, pakken de shortboarders het podium. Naast de dag-overwinning wordt er ook gestreden voor een plaats in de Franse finale.

NK Kite Freestyle 2021

Het Nationaal Kampioenschap Kiteboarden Freestyle zal tijdens het Surffestival in de afroep staan. Bij voldoende wind gaan de beste Nederlandse Kitesurfers voor de Nationale titel strijden. In 2019 werden Pippa van Iersel en Stijn Mul de Nationale Kampioen. Kunnen zij twee jaar later hun titel prolongeren?

Fun Race Windsurf

De Funrace Windsurf wedstrijd wordt gehouden tussen de haven en de pier. De weersomstandigheden, de golven en de windrichting, bepalen hoe de baan komt te liggen en hoe de wedstrijd precies wordt ingevuld. De wedstrijd is geschikt voor windsurfers van alle niveaus.

Fun Race Sup

Suppen op zee: een nieuwe uitdaging voor veel suppers! Na de start op het strand wordt de branding getrotseerd en om een aantal boeien gevaren. De winnaar komt als eerste aan op het strand. Voor de fanatieke wedstrijddeelnemers wordt een extra uitdaging toegevoegd.

Surf Contest

Naast het NK Golfsurfen wordt er voor de jeugd tot en met 14 jaar ook een funwedstrijd georganiseerd. Er worden verschillende heats gesurft en er is een prijsuitreiking voor de top 3! Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er extra aandacht besteed aan uitleg over hoe alles werkt rondom surfwedstrijden.

Kite Wave

Jumpteam organiseert de open Kite Wave contest, in samenwerking met Mystic en de NKV. De start van het windraam valt in de week van het Surffestival Scheveningen. De wedstrijd zal plaatsvinden op één dag met goede condities en belooft volop in het teken te staan van actie!