Over Dutch Surffestival


Algemeen

Dutch Surffestival is een verzameling van surf en -gerelateerde activiteiten. De passie voor de zee staat hierin centraal. Tijdens het Dutch Surffestival wordt een zo breed mogelijk aanbod gecreëerd voor alle surfsporten, zoals windsurfen, suppen, kiteboarden en golfsurfen. Tijdens deze week worden verschillende Nationale Kampioenschappen georganiseerd, maar zijn er ook veel fun-wedstrijden. Ook kan je verschillende clinics en proeflessen volgen om kennis te maken met een sport of tips te krijgen van de pro’s! Iedereen is welkom en elk niveau heeft mogelijkheden om deel te nemen. Van clinics voor de echte beginners tot aan de Nederlandse Kampioenschappen voor de pro’s.

Het ontstaan

Na de overwinning afgelopen zomer van Kiran Badloe, windsurftalent, op de Olympische Spelen liet de NOS weer beelden zien van de windsurf hype uit de jaren tachtig. Voor degenen die het niet wisten; windsurfen was in die tijd één van de allergrootste sporten in Nederland. Internationale windsurfwedstrijden op Scheveningen trokken wel 300.000 bezoekers, of er nou wind stond of niet. Met de kleurrijke zeiltjes in de grijze branding van de Noordzee maakte helden als Robby Naish en Björn Dunckerbeck de meest heroïsche sprongen. Helaas is deze sport na de jaren tachtig vertrokken naar meer warme oorden met helder, blauw water. Lange tijd verdween windsurfen in Nederland van de radar.

Maar inmiddels is het windsurfen weer helemaal in opkomst. En is golfsurfen populairder dan ooit. Daarnaast zijn er in de afgelopen jaren een aantal nieuwe surfvarianten ontstaan, waaronder kiten, suppen, foilen en wing surfen. Het mooie van deze diversiteit is dat er bij elke weersomstandigheid gesurft kan worden en er hierdoor voor de bezoeker altijd wat te zien en beleven valt. Het is de ambitie van het Dutch Surffestival om in Scheveningen een podium te bieden aan álle surfvarianten. Het surffestival wil zich organisch ontwikkelen de komende jaren, waarbij in 2021 het fundament gelegd wordt door een aantal Nationaal Kampioenschappen aan elkaar te koppelen. In de loop der jaren zullen steeds meer internationale surfdisciplines toegevoegd worden aan het Dutch Surffestival, om zo te bouwen aan en jaarlijkse terugkerende traditie in de herfstvakantie op Scheveningen.

Locatie

Het Dutch Surffestival vindt plaats rondom het Beach Stadium (Strandweg 4, 2586 JK Den Haag). Parkeren kan bij ‘Parking Noordelijke Havenhoofd’ of op de Boulevard.

Contact

Heb je vragen, opmerkingen of wil je meehelpen aan het Dutch Surffestival? Neem contact op via info@dutchsurffestival.nl of 075 614 2212