Praktische informatie


Algemeen

Surffestival.nl organiseert twee surffestivals in Nederland:

  • Surffestival Lelystad (24 & 25 oktober 2020)
  • Surffestival Den Haag (2021)

Tijdens de surffestivals zijn diverse wedstrijden:

  • NK Windsurf Slalom (bij te weinig wind: windsurf foil slalom wedstrijd)
  • NK Kite Freestyle (bij te weinig wind: kite foil wedstrijd)
  • SUP wedstrijd
  • NK Golfsurf (alleen in Den Haag)

Wegens Covid-19 zijn er op het Surffestival Lelystad geen andere activiteiten dan de wedstrijden. In 2021 zal verder gegaan worden met het uitbreiden van het festival met onder andere het aanbieden van clinics, een testmarkt en een expo met diverse merken.

NK Windsurf Slalom

Het NK Windsurfen bestaat in 2020 uit twee stops en zal ook tijdens het Surffestival Lelystad (24 & 25 oktober) van start gaan. De datum en locatie voor de tweede stop wordt later bekend gemaakt. De overall winnaar over deze twee wedstrijden zal gehuldigd worden tot Nederlands Kampioen. In 2019 waren het Ingmar Daldorf, Esther de Geus en Jacob Kooij (jeugd) de sterkste en mogen zich Nederlands Kampioen Windsurf Slalom noemen. Wie gaat er in 2020 met de titel vandoor? Het belooft in ieder geval weer een spannende strijd te worden.

Er is een officiële titel Nederlands Kampioen te verkrijgen voor Heren, Dames en Jeugd na afloop van de twee stops.

Mochten de omstandigheden niet gunstig genoeg zijn om te kunnen slalommen, dan wordt er overgestapt op foilen. Dit is geen onderdeel van het Nederlands Kampioenschap en zal dus niet van invloed zijn op de ranking.

Data & locaties

24 & 25 oktober Lelystad – Houtribsluizen (Markerwaarddijk, Lelystad)

NK Kite Freestyle

Een altijd spectaculaire wedstrijd is het NK Kiteboard Freestyle met haar gave sprongen, tricks en turns. Zowel voor de toeschouwers als voor de deelnemers is het een spannende wedstrijd. Ook dit jaar is er weer een officiële titel Nederlands Kampioen te vergeven. Huidige titeldragers zijn Stijn Mul en Pippa van Iersel.
De eerste afroep van het NK wordt gehouden tijdens het Surffestival Lelystad. Mochten de omstandigheden niet goed genoeg zijn voor het NK Freestyle, dan wordt er gekozen voor een foil wedstrijd.

Wedstrijdinformatie

Er is een officiële titel te verkrijgen voor Heren en Dames.

Mochten de omstandigheden niet gunstig genoeg zijn om te kunnen starten met het NK Kiteboard Freestyle dan wordt er overgestapt op foilen. De wedstrijd voor de NK titel wordt dan uitgesteld naar een volgend wachtweekend.

NK Golfsurf

In 2021 wordt tijdens het Surffestival The Hague een van de stops van de NK Surftour toegevoegd aan het programma. Tijdens deze wedstrijden wordt er gestreden voor een podiumplaats en een kwalificatie voor het eindtoernooi, welke uiteindelijk in Frankrijk gesurft wordt.

Wedstrijdinformatie
Er wordt gesurft in heats van 20 minuten. Op basis van het aantal deelnemers worden de heats en het wedstrijdschema ingedeeld.

SUP

Stand Up Paddling (SUP) is een relatief jonge sport, maar doet zeker niet onder aan alle andere watersporten. Deze intensieve wedstrijden gaan over een kort parcours waarbij de sterkste uiteindelijk als winnaar over de finish komt.