Praktische informatie


Algemeen

Surffestival.nl organiseert in 2021 drie stops van het NK Windsurf:

  • Amstelmeer – 8 & 9 mei
  • Lelystad – 3 & 4 juli
  • Grevelingenmeer – 24 & 25 oktober

Wegens Covid-19 zijn er op het Surffestival Lelystad geen andere activiteiten dan de wedstrijden. In 2022 zal verder gegaan worden met het uitbreiden van het festival met onder andere het aanbieden van clinics, een testmarkt en een expo met diverse merken.

NK Windsurf Slalom

Het NK Windsurfen bestaat in 2021 uit drie stops. De overall winnaar over deze drie wedstrijden zal gehuldigd worden tot Nederlands Kampioen. In 2019 waren het Ingmar Daldorf, Esther de Geus en Jacob Kooij (jeugd) de sterkste en mogen zich Nederlands Kampioen Windsurf Slalom noemen. Wie gaat er in 2020 met de titel vandoor? Het belooft in ieder geval weer een spannende strijd te worden.

Er is een officiƫle titel Nederlands Kampioen te verkrijgen voor Heren, Dames en Jeugd na afloop van de drie stops.

Mochten de omstandigheden niet gunstig genoeg zijn om te kunnen slalommen, dan wordt er overgestapt op foilen. Dit is geen onderdeel van het Nederlands Kampioenschap en zal dus niet van invloed zijn op de ranking.

Data & locaties

  • Amstelmeer – 8 & 9 mei
  • Lelystad – 3 & 4 juli
  • Grevelingenmeer – 24 & 25 oktober

SUP

Stand Up Paddling (SUP) is een relatief jonge sport, maar doet zeker niet onder aan alle andere watersporten. Deze intensieve wedstrijden gaan over een kort parcours waarbij de sterkste uiteindelijk als winnaar over de finish komt.