Activiteiten & Clinics

In de week van 16 t/m 24 oktober 2021 wordt het Dutch Surffestival georganiseerd.
Tijdens het Dutch Surffestival worden verschillende clinics en activiteiten aangeboden. Deze worden dagelijks bijgewerkt en aangevuld, dus hou de website en socials goed in de gaten!

Klik hieronder op de button om je in te schrijven. Schuif in het rooster door naar de juiste datum en schrijf je in voor je favoriete clinic of activiteit. Wees snel, want vol=vol!

Surf Photo Gallery

SURF ART FOTO EXPOSITIE

Tijdens het Dutch Surffestival presenteren de Scheveningse fotograven, Irene Verbaan, Sebastiaan Heitkamp en Jop Hermans een unieke selectie van hun werk. De makers, met ieder een bijzonder oog voor het vastleggen van de surfcultuur en natuur kennen we natuurlijk van hun goed bekeken en gevolgde social mediakanalen:  surf.art, irene.verbaan.photography en jophermans.photography. Tijdens het Dutch Surffestival exposeren zij hun fotowerk van verschillende formaten op een unieke plek in het Beach Stadium.

THE HOOLA HOOP WORKOUT – BY HIDDEN GYM

Shake, twist and twirl! Tijdens deze workout in The Student Hotel is de hoelahoep onze grootste inspiratie. Maar deze les gaat over veel meer dan een beetje heupwiegen. Tijdens deze les werken we aan het creëren van een sterker, flexibeler en intelligenter lichaam.

Een leuke, maar uitdagende low impact les die je coördinatie skills, core flexibility en hula hoop skills op een efficiënte en effectieve manier verbetert!

Windsurf Clinic: Windsurfen op Zee Met Jordy Vonk

Wil jij meedoen aan de funrace op zee, maar kun je nog wel wat tips en tricks gebruiken? Geef je dan op voor de clinic Windsurfen op Zee. Tijdens deze clinic zal Jordy Vonk veel handig tips geven ervaringen delen en je aanwijzingen geven die het windsurfen op zee een stuk makkelijker maken! Zaterdag 16 oktober en woensdag 20 oktober van 10:00 – 12:00 uur wordt deze clinic gegeven.

 

 

Sup Clinic: Suppen op Zee Met Daan Meily

Ben je een sup-liefhebber maar heb je nog nooit op zee gesupt? Geef je dan op voor deze supclinic; Suppen op Zee. Tijdens deze clinic zal Daan Meily veel handig tips geven ervaringen delen en je aanwijzingen geven. Hiermee kan je goed voorbereid aan de start van de fun-wedstrijd suppen op zee staan! De clinic wordt gegeven op zondag 17 oktober van 10:00 – 12:00 uur.

 

SURF FIT Training met Sara Wennekes

In haar Road to Gold voor Parijs 2024 maakt Sara Wennekes graag tijd om jou te helpen fit te worden, zijn of te blijven op een leuke en uitdagende manier. Tijdens deze SURF FIT Training ga je met Surftalent Sara terug naar de basis. Een uitdagende, full body training, geschikt voor elk niveau met de focus op core, stabiliteit en mobiliteit. Je ontwikkelt in deze training meer gevoel voor je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je jouw balans beter kunt houden, natuurlijk een groot voordeel op een surfboard maar ook in het dagelijks leven. De SURF FIT training wordt gegeven op zaterdag 16 oktober van 9:00 tot 10:00 uur.

 

 

Surf Strenght Training met Annelinde Horsman

Fanatiek surfen en fysieke training gaan hand in hand, niet alleen voor surf performance maar ook voor het voorkomen van blessures. De training wordt gegeven door Annelinde Horsman van North Sea Surf Trainer. In de training maak je mee wat belangrijke training prikkels zijn voor surfers zoals explosiviteit, stabiliteit en mobiliteit. Maar ook zal Annelinde als competitieve prone peddelen je veel leren over de surf peddel slag, zodat je deze technieken direct in het water kan gaan toepassen. Op woensdag 20 oktober en donderdag 21 oktober van 9:00 tot 10:00 uur worden deze trainingen verzorgd.

 

Lezing Frontside Surf Techniek

Tijdens de lezing van de oprichter van North Sea Surf Trainer Daan Groeneveld leer je in 45 minuten de fundamentele regels in techniek, veel gemaakte fouten en krijg je persoonlijke coaching tips. Neem deze tips mee het water in en progress je surfen sneller dan ooit tevoren! De lezing is te volgen op zaterdag 16 oktober en zondag 17 oktober van 13:30 tot 15:00 uur.

Surf Beach Wolf & Flow By WolfGym

De Wolf Gym staat bekend om zijn pittige, maar vooral leuke workouts op het strand. Speciaal voor het Surf Festival heeft Jamel, eigenaar en hoofdtrainer, een speciale training samengesteld waarbij de principes uit de populairste lessen worden gecombineerd: Beach Wolf & Flow. Een uitdagende training waarbij je werkt aan kracht, conditie en flexibiliteit. Op handen en voeten, werkend met je eigen lichaamsgewicht, flowend van de ene naar andere beweging. Let’s go! Op maandag 18 oktober en dinsdag 19 oktober  van 9:00 tot 10:00 uur verzorgd de Wolf Gym deze training.

 

 

Hart Beach Movie Night

Tijdens het surffestival zal Hart Beach een movie night organiseren. Op een scherm van 25m2 zullen op het strand voor Hartbach enkele dikke surf films vertoond worden. Daarbij zal Hartbeach zorgen dat er goed gegeten en gedronken kan worden. Vrijdag 21 oktober gaat van 20:00 tot 23:00 uur de movie night van start bij Hartbeach!

The Shore – Sustainable Surf Day

Op zondag 17 oktober zal er op het strand bij ‘The Shore’ de Sustainable surf day worden georganiseerd. Hier kom je alles tegen op het gebied van duurzaamheid en surfen. Kleding, Voedsel, Hardware, Wax etc. De Sustainable surf day duurt van 10:00 tot 17:00 uur.

 

SUPBinckies

SUP les Kids Fanatic Young Bloods (7 t/m 12 jaar). Deze SUP les is speciaal voor kids. Tijdens een van les van 1,5 uur leer je over de peddel techniek, balans en stuurtechniek. We maken gebruik van speciale Fanatic kids race SUP’s, hiermee vlieg je met de juiste techniek over het water heen. Zwemdiploma A&B is verplicht. Spullen zijn aanwezig, maar je mag natuurlijk ook je eigen wetsuit meenemen.

ABZee Veilig zwemmen in zee

Bij ABZee leer je (7 t/m 12 jaar) over de risico’s van zwemmen in zee en wat je moet doen als jij of een ander in nood is. Maar je leert bij ons niet alleen de theorie. Onder begeleiding van onze gecertificeerde lifeguards ga je de zee in en ervaar je in praktijk wat je hebt geleerd. Zijn de condities te heftig om te zwemmen dan gaan wij bodyboarden. Zwemdiploma A&B is verplicht
Spullen zijn aanwezig, maar je mag natuurlijk ook je eigen wetsuit meenemen.

 

HSA Surfclinic Beginners

Altijd al willen leren surfen? Kom naar de HSA Surfclinic en maak een eerste stap! Tijdens deze surfclinic leer je in twee uur tijd de eerste stappen van het surfen. De clinic wordt dagelijks verzorgd. De golfsurfclinic begint iedere dag om 13:00.

Alle materiaal is inbegrepen. Douchen achteraf is mogelijk. een zwemdiploma is wel verplicht.

SUP les volwassenen

Tijdens een van les van 1,5 uur leer je (vanaf 12 jaar) over de peddel techniek, balans en stuurtechniek. SUPBinckies staat voor kwaliteit en daarom maken wij gebruik van de beste opblaasbare SUP’s van het merk Red Paddle Co en Fanatic.

Zwemdiploma A&B is verplicht. Spullen zijn aanwezig, maar je mag natuurlijk ook je eigen wetsuit meenemen. Douchen achteraf is mogelijk

Powerkite clinic

Lijkt kiteboarden jou ook zo gaaf? Begin met het leren van de eerste stappen in het kiten tijdens de powerkite clinic. Van zondag tot vrijdag 11:00 tot 12:30 uur wordt deze clinic aangeboden door Kiteboardschool.nl.

Je hebt zelf geen materiaal nodig om deel te nemen aan deze clinic.

Bodyboard clinic

Bodyboarden kent een lange geschiedenis en is een van de meest klassieke manieren om golven te leren varen. Alles wat je moet weten over het goed kunnen lezen van de golven, leer je tijdens de bodyboard les en natuurlijk door het simpel weg te doen! Meedoen kan al vanaf 7 jaar en je in bezit bent van zwemdiploma A en B.

Bodyboard les is op donderdag 21-10

Avondprogramma

Op zaterdag 16 oktober, zondag 17 oktober en woensdag 20 oktober is er aansluitend een avondprogramma in het Beach Stadium. Geniet van een hapje, drankje en fijne muziek na een lange dag op het water. Op zaterdag is het openingsfeest met diverse DJ’s. Zondagavond kun je genieten van Lazy Sunday Vibes en woensdag avond is de Singer Songwriter avond.

Tickets voor het openingsfeest van zaterdag zijn hier verkrijgbaar. De andere avonden zijn vrij toegankelijk.

Zaterdag 23 oktober is de Closing Party, hosted by The Shore.

Overnachten

Wil je geen enkel moment van het Dutch Surffestival missen? Kom dan overnachten in het Inntel Hotel Den Haag Marina Beach. Dit hotel is voorzien van alle luxe die je maar kunt wensen en is op loopafstand van het Dutch Surffestival

Boek een overnachting!

Aloha Surftraining Pro

Kan jij al individueel ongebroken golven surfen, maar wil jij jouw surfskills naar een next level brengen? Probeer een surftraining bij Aloha Surfschool! Wij kijken naar jouw surftechniek en proberen je tips te geven waar je zelfstandig goed mee aan de slag kan! Er zijn 8 plekken. Doe jij mee? De surftraining is op 22 oktober vanaf 16:00 uur!

Clinic: Windsurf Wave door Kevin Meeuwissen

Woensdagmiddag vanaf 13:00 uur kun je alles leren over Wave Windsurfen van Kevin Meeuwissen! Windsurfers van elk niveau zijn welkom. De groepen worden opgedeeld van begin tot (high) advanced en je kan zelf aangeven wat je wilt leren. Van een Bottom Turn tot een Double Forward, het kan niet gek genoeg. Er wordt aardig wat wind verwacht (7-8 bft, zuid-west) dus neem klein materiaal mee!