Inschrijving NK Sup geopend


De inschrijving voor het NK Sup op 10& 11 juli in Almere is geopend.  De wedstrijden zullen plaatsvinden op de Noorderplassen in Almere. Er staan 3 wedstrijdonderdelen op het programma. Op zaterdag 10 juli hebben we de:

  • De Technicalrace
  • De Sprintrace

Bij de Technicalrace wordt er met boeien een baan in de vorm van een vlinder gecreëerd waardoor een combinatie van stuurkunsten en snelheid vereist is. De deelnemers starten gelijktijdig op het strand en zullen ‘full’ fleet (per categorie) het parcours gaan voltooien. De volwassen deelnemers (vanaf 15 jaar) doen deze baan 3 keer. De jeugd tot 15 jaar 2 keer.  Na de technicalrace staan er nog sprintraces op het programma. De sprintrace gaat over ongeveer 200m in een rechte lijn. Zowel de start als de finish zijn op het water. Afhankelijk van het aantal deelnemers wort er gestart in heats van 2 of 4, waarbij de eerste helft door gaat naar de volgende ronde en de onderste helft naar de herkansingsronde.

Op de zondag staat de Long distance op het programma. een ronde van ongeveer 6 tot 7 km (afhandelijk van de windrichting) die twee keer gerond worden door de deelnemers.  Inschrijven kan via www.surffestival.nl. In de Long Distance is geen