PEDDEL JIJ?

Update:

de editie van 2021 is geannuleerd. Het Blijkt helaas nog niet mogelijk om een wedstrijd te organiseren. Lees hieronder het persbericht

GoudaPeddelt_enkelalstourtocht_Persb03062021

Wil jij toch lekker gaan peddelen op 19 juni. Hieronder vindt u de route.

 Hier vind u de route 

Let op een aantal bruggen zullen met namen voor Suppers een flinke hindernis zijn (of wel onmogelijk). Deze bruggen staan tijdens de wedstrijd open, maar dat kan nu niet geregeld worden. De Kanoers hoeven alleen bij de sluis uit hun kano te stappen. De suppers zullen bij de kleiwegbrug en op de karnemelk sloot even het water uit moeten.

 

 

Kan jij een beetje SUPpen of kano-en én wil je je meten met de sportprofessionals van het water? Kom dan 19 juni naar Gouda voor GoudaPeddelt.

Deze wat kortere marathons kan iedereen peddelen… Maar hoe lang je erover doet hangt geheel af van je trainingsvoorbereiding, je doorzettingsvermogen, je (eigen) materiaal en of je hebt je laten afleiden door de weelde van de natuur van dit prachtige veenweidegebied in het Groene Hart.

Langste zaterdag van dit jaar worden verschillende peddelmarathons gehouden onder de titel GoudaPeddelt. Tijdens GoudaPeddelt krijgen de deelnemers een unieke route over de stadse grachten, sloten en de waterlichamen van het prachtige groenblauwe Groene Hart voorgeschoteld. GoudaPeddelt is per kano/ kayak als per SUP (stand up paddle) te doen. De route kan als wedstrijd gepeddeld worden of als toertocht.

De gemeente Gouda ondersteunt de eerste editie van GoudaPeddelt. Exventure Sports & Events/ Watersportverbond organiseert samen met Sport*Gouda, de Reeuwijkse Watersportverenigingen en de Wateralliantie Gouda het watersportevenement. Landelijk heeft Gouda hiermee een primeur. Nooit eerder werd er een evenement voor topsporters en recreatieve peddelaars zo groots opgezet. Net als de Goudse Waterdagen wordt GoudaPeddelt in 2022 als programma-onderdeel van Gouda750 opgenomen.

Opgeven kan onderaan deze pagina al. Vol is vol. Bij 10 of meer deelnemers per categorie wordt het een klasse.

Die avond sluit Gouda deze lange zaterdag op het water af met een lang lint van verlichte vletten, pramen, schouwen en sloepen die rond 21u30 vanaf de Oosthaven richting de HollandscheIJssel of richting Reeuwijk-Bodegraven varen. Hiervoor worden de sluizen en bruggen speciaal in de avond bediend. Een fijne gedachte is dat er recreatieve zeilers op de Reeuwijkse Plassen tot de dag erna 13u00 doorvaren om de wacht te houden én voor ons te kijken hoe laat het werkelijk pikkedonker wordt. Ben je echt een diehard meld je dan aan om hier peddelend aan mee te doen, wellicht mag het…  🙂

DE MARATHON

De route van de (tour)tocht voor kano en SUP is +/- 17,5 km en zal starten in het hart van Gouda aan de Oosthaven (ter hoogte Noodgodstraat).

Over de stadsgrachten, langs diverse historische monumenten en onder de vele mooie bruggen door worden de deelnemers begeleidt richting de Reeuwijkse Plassen. Deze plassen staan bekend om hun prachtige maar lage bruggetjes. Een deel van de bruggetjes worden bediend, zodat het aantal obstakels voor de SUPpers beperkt blijft.

Na de Karnemelksloot is het spannendste punt voor de professionals: de historische Driewegsluis. Een peddelpassage/ overstapplaats vormt voor de ene sporter juist positief het verschil, de andere verliest er tientallen secondes. Zo wordt naast materiaal ook de voorbereiding belangrijk om te winnen.

Vervolgens wordt na de Breevaart over de Plas ’s Gravenbroek een ronde gepeddeld. Voor de recreatieve deelnemer is hier ruim mogelijkheid om een pitstop te maken. Bijvoorbeeld bij De Goudse Roei- en Zeilvereniging (meenemen mag). Na de Plas ’s Gravenbroek peddelt het deelnemersveld via een lus op de Plas Elfhoeven terug naar Gouda.

Voor iedere finisher, ligt er een mooi aandenken te wachten. De winnaars van de wedstrijden zullen uiteraard gehuldigd worden. De eerste GoudaPeddelt titels Marathon SUP en Sprint Marathon Kano worden een uur na de eerste finisher uitgereikt.

Er kan ingeschreven worden als wedstrijddeelnemer en als recreant. De routes van de peddel marathons worden door de wedstrijdleiding last-minute aan de hand van de weersvoorspellingen professioneel uitgezet en de race / tocht vindt plaats onder begeleiding van professionele wedstrijdleiding.

* Bovenstaande route is onder voorbehoud *

TIJDSPLANNING

Zaterdag 19-6-2021

10:00 Start Kano

12:00 Finish Kano

13:00 Prijsuitreiking Kano

15:30 Start SUP

18:00 Finish SUP

19:00 Prijsuitreiking SUP

INSCHRIJVEN

Helaas zal de editie van 2021 niet doorgaan, De inschrijving voor de editie van 2022 zal zo spoedig mogelijk open gaan.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • parkeren kan bij GOUDasfalt. Vanaf daar kunnen de deelnemers met de pont naar de overzijde en komen dan direct op de start-/ finish locatie aan.
  • Lees voor inschrijving de algemene voorwaarden.

UITSLAGEN

Hieronder zullen de links met uitslagen geplaatst worden zodra deze bekend zijn.